Saturday, April 19, 2008

Abe Awe's Tadika Adik-adik Annual Sports Day 2008

Sunday, 20th April 2008 (8.30 am - 11.30 am)
Sek. Keb. Taman Seri Rampai



Just arrived

Taking time for breakfast

Marching time

singing Negaraku
yawning
Smile...
Waiting for his turn in Sack Race

Abe awe in action


See how high I can jump :D
First place! Congratulations abe awe
With his prize

11 comments:

Anonymous said...

A'kum...I tgh survey tadika utk anak I and come across tadika adik2 kat wangsa melawati nie..
I cuma nak tahu mcm mana pembelajaran budak ye.. ok ke? anak2 bole absorb dgn baik ke? mostly bebudak kat situ bercakap dlm bahasa apa ye?

umiyumi said...

Wsalam..
Tadika ni ok. setakat ni anak sy suka sangat ke sekolah tiap2 hari. strength kat sini ialah english (smart reader). kalau nak bg anak join kelas mandarin pun ada. kebykan student melayu, campur2 chinese, indian.
anak sy sorang lg pun insyaallah sy nak hantar sini juga thn depan.

Jen said...

thanks for the info. Plan nak masukkan my son utk intake 2009-umur 5 thn kat Wangsa Melawati.
Anak u yg satu lagi masuk 4 thn / 5 thn? Tadika Adik ada 2 branches right? hantar anak u kat which branch?

umiyumi said...

Ya, betul. Anak sy sorang lg umur 5 thn dan dah daftar kat Tadika Adik2 2, Wangsa Melawati. Nanti diorg dok satu kelas la nampaknya. FYI too, fees dia tahun ni RM620 termsk yuran bulan Januari. kalau amik transport, kena tambah lg, bayar kat driver bas. :)

Jen said...

my son too dah daftar. namanya Daniel bawah jagaan Ms Chong. Anak u nama apa yer? kelas yg mana satu yer?

umiyumi said...

yr son umur brp ya? my son nama dia khuzairi, kelas 5 tahun bawah jagaan cikgu lina :)

Jen said...

my son 5 yrs old, tapi masuk kelas Ms Chong.
Rasa geram dgn cikgu2 kat sana ada jugak nie. Adakah patut, a Malay teacher bagi kat my son a pink colour bag utk bawa balik, since my sister-in-law yg fetch him last friday, so kitaorg tahu selepas dia sampai kat rumah neneknya. masa my sis-in-law ambik my son, tinggal 3 org jer student masa tu. takkan itu pun bole silap, lelaki pakai pink colour bag?? tak logik langsung. Itu incident pertama.
Incident kedua happened yesterday, anak i terkepit jari kat gate, then the teacher (pakai pink colour shirt, chinese i think based on what my son told me)said to him, "sikit jer". But what we found out later in the evening (after I came back from work), my son's fingers ada bruises+a bit swollen (a bit blue black in colour). Apa yg I marah dia tak inform kitaorg pun. seolah2 mrk nie tak bertanggungjawab. Dah tu bila my husband confront mrk pagi tadi, takde siapa pun yang buat tahu menahu. And my son said he cried yesterday. apa pulak jawapan dr mrk "Daniel tak bagi tahu cikgu2". Aduh, geram sungguh dgn cikgu2 yg tak bertanggungjawab nie! tolak kesalahan kat my son padahal mrk yg tak ambik kisah! And i know my son, kalau totally new environment kat dia, he will be very good & obedient. no way he was running around and get hurt his fingers

umiyumi said...

jen, please email me at pandorra_75@yahoo.com

so far my sons takde lak kena apa2. kalau diorg luka pun sbb salah sendiri bila main mmg diorg tak ingat. cikgu mmg sentiasa kunci pintu gate time kelas. sy bkn nak defend cikgu pun tp awal2 minggu persekolahan ni mmg diorg kelam kabut ada budak kaki nangis, yg gigit org pun ader sy tgk.. :)

Anonymous said...

salam....saya izzati... saya dulu sekolah di tadika adik-adik.umur skrg dah 18 tahun...rindunya pada tadika adik2 kat seri rampai ni...saya cume nak bertanya,ada number tadika adik2 seri rampai x?? saya ingat nak jadi guru di tadika ni semenatara tunggu masuk maktab perguruan amik jurusan pra sekolah pada bulan 7 tahun depan..jadi nak ambil pengalaman la tentang life as guru tadika...i just love kids!..tp risau jgk,sbb saya ni x brapa pandai sangat ckp bahasa inggeris...budak2 di sana cakap dalam bhs inggeris yer???...harap dapat membantu...terima kasih..

umiyumi said...

Salam izzati,
kalau tak silap ni no. tadika adik2 sri rampai : 03-40226640. anak k umi sekolah tadika adik2 cawangan wangsa maju (tadika adik2 2). boleh gak try kat situ 03-41430155
mmg diorg beratkan english tp rasanya takde la kot full time speaking english. ada gak kelas bm, jawi :)

Anonymous said...

alhamdulillah...terima kasih kak...tadika adik2 dekat wangsa maju tu dekat mana yer?? area mana???