Saturday, April 18, 2009

Sayur Keladi


antara bahan yg perlu dan menyedapkan sayur

rebus dulu sampai empuk dan buang air rebusan. masukkan air lain. (ops lupa lak, rebus ubi berasingan takut hancur nanti, masukkan masa dah2 dekat nak siap).

hasilnya.. yumm yumm
sebenarnya dah lama teringin nak makan sayur keladi ni.. memang kat kg pun panggil sayur keladi je, tapi masak stail asam pedas la sebenarnya. sedap dimakan panas.. cam saya ni suka ratah begitu saja.. fuhh.. mmg besttt..

2 comments:

haslina razali said...

uiiiii cedapnya terlioq cek pagi pagi nih fuhhhh..... mana saja laaa ko beli keladi nih umi? ni sesuai di makan bersama nasi kerabu perghhhh tak hingat babe

umiyumi said...

beli kat pasar tani la .. tp mmg puaih le makan ni 2 hari 2 malam.. siap bg kat org lagi..hehehe