Sunday, April 12, 2009

Lemon Rosemary Chicken Fillet


Click for Original Recipe by Jeni

atau senang sikit, dah copypaste cam kat bawah ni :
Bahan-bahan
4 ketul boneless chicken (sy gunakan 3 keping dada ayam)
10 gm rosemary kering
1 tsp serbuk lada hitam
4 ulas bawang putih
2 tbsp minyak zaitun (sy guna minyak sayuran aje)
Garam secukup rasa
Lemon

Cara Membuatnya
Tumbuk rosemary bersama bawang putih.
Keringkan ayam dengan paper towel. Lumurkan ayam dengan minyak zaitun, rosemary yang telah ditumbuk dengan bawang putih, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa.
Masak atas frying pan atas api yang sederhana supaya bahagian dalam ayam masak sekata tanpa menghangitkan luar ayam.
Sedap dimakan dengan salad, mayonis dan perah lemon ke atas ayam yang telah dimasak tadi.

and as usual, I double up the ingredients.. :D

2 comments:

lina said...

terimakasih sebab letak recipe siap siap takyah tanya pandai UMI hahahahahahahaha

umiyumi said...

dah tau dah misti kak ina nak try punyaa hahahaha..