Thursday, May 06, 2010

Bendi masak sayur air (wit belacan)

ni sayur fevret. kalu mak masak, mmg cedappp.. diratah begitu sj. tp kalu masak sendiri, kena letak belacan ciputtt jee (tatau la mak letak byk mana sampai sedap sgt ehehe) tp tak berani la sbb nanti achooo... resdung la tu.. pastu tak tahan ada yg gatal2 muka ni tak tahan mkn belacan..
lg satu kalu goreng belacan pun beh gak.. iskkk..

nota kaki :
cik abe komplen dia kata org utara ni tak abih2 dgn belacan, asam jawa, belum asam geluqoq (asam keping lagi) he he he... tp nak wat cemana kan kan.. kalu tak tau nak masak apa, buat sardin masak asam pun dah sedap sampai mkn 2 pinggan. tu pun biasa la letak asam jawa, cabai (cili) kering, bawang.. haa yg tu tak taruh belacan, tp kalu sambal tumis of course la kan.. belacan tu mesti ada.. bila tumis pulak.. perghh bau menusuk idung hahahahaha

No comments: