Tuesday, September 01, 2009

Bubur kanji
ni ialah hidangan wajib tiap kali bulan puasa masa kat kampung. kurang2 kena buat sekali atau 2 kali. kami panggil ni kanji aje, ala2 bubur lambuk. tp tak ada daging. cuma letak udang, udang kering, lobak masin, karot, daun sup, daun bawang, serai, halia, lada hitam, santan dan daun pandan.. mmm

sedapp..

4 comments:

Anija, said...

Salam Ummi, sedapnya bubur lambuk/kanji dia..
dok jauh2 ni teringat pulak bubur lambuk.. kalau kat sana selalu dapat free.. kat sini kena la buat sendiri..

umiyumi said...

salam Anija,
bole la tahan sedap ;).. kurang2 terubat rasa rindu kanji yg tok umi buat dulu. try la buat, senang saja. kat sini pun byk bubur lambuk yg boh daging tu,tp nak wat cemana umi lebih suka yg boh udang dan simple camni hehehehe

haslina razali said...

sis nampak syeddaaapppp wooo.... sis lawa langsir baru soo kiut

umiyumi said...

aloo sis ehehe mmg syedap sampai menjilat periuk ehehe.. macih macih ye le jeles tgk kak ina asyik tukar langsir, umi nak tukar gak le :D