Wednesday, February 17, 2010

Apam Balik

kat kg, panggil ni apom balik.. baru2 ni beli buku resepi chef hanieliza kat kedai buku.. mmg dah beberapa kali cuba resepi kak hanieliza..mmg simple dan sodapp.. ingat nak beli buku lain juga, tapi tengok2 ada resepi untuk minum petang je.. frustnya.. takpe nanti cari kat tmpt lain lak :)
aiseh senang je rupanya cam buat penkek la cuma letak krim jagung je

apa lagi.. mulakan proses la.. cuma perlu whisk je.. senang kan?
dalam resepi ni perlu gunakan minyak masak
so umi pakai le minyak jagung ni.. haritu pihak daisy ada call tanya resepi chef mana yg umi suka.. umi ckp chef hanieliza tp dia tak kenal lak ih ih ih.. mm rasanya kalau buat resepi mudah camni surirumah hujung minggu cam umi ni bole la nak try. kita nak masakan yg mudah dan sedap hehe..
haa ni chef umi mula operasi
tadaa.. dah siap pun.. abe awe mkn 5 keping, yiyi mkn 2, abahnye mkn 3 dan mamanya mkn 3. so utk satu adunan dpt 13 keping orait la tu

aiseh susah la nak posing cam chef buat tu.. apapun..kira ok la dah selamat masuk dlm perut pun.. Alhamdulillah.. pasni nak try bingka jagung lak. nak abiskan jagung krim yg ada.. ;)

No comments: