Monday, August 17, 2009

Menu Ahad


dah lama teringin nak buat ni. ye la, dah cik abe taknak mkn ayam pastu budak2 pun tak berapa suka pedas2 ni. tp smlm masa buat, siap bgtau kat si yiyi tu haa kali ni mama masak boh tomato je tau (padahal mmg ada blend cili dan letak sos cili hehehe). so sementara tgh dok masak tu, byk kali gak dia datang jenguk kat dapur tengok bila la nak masak.. isk isk.. tak sabar tull..
last2 bila dah siap masak, dia bantai makan 2 ketul sekali haaa.. terkejut badak gue. ni mesti sbb letak tomato kot? (yiyi ni mmg peminat sos tomato)

pastu ada lak org jeles tengok kita letak daun pudina dekat ayam tu so dia pun nak letak gak kat ikan goreng hehehe.. tu belum kena tabur bawang lagi tuu..

3 comments:

blogresipi said...

Kalo ite dua ketol pun tak cukup tu kak..hehehe... ikan goreng tuh garing2 bestnye :)

haslina razali said...

umi ikan goreng tu mmg sodap but ayam tu jgn cite laaa bestnya... mah pren where are u? berapa hari tak nampak? very bz kah? ihiks

umiyumi said...

ijan : 2 ketoi tak cukup ke? takpe nanti k umi tambah 10 ketoi hehe..

kak ina : cam biasa la bz tak abih2 campur malas pun ader.. eh tak rasa lagi pun dah tau best? :D