Monday, August 24, 2009

Menu simple untuk berbuka

Sy nak ucapkan selamat berpuasa untuk kawan2.. sori tak sempat nak update blog disebabkan kesibukan yg melanda.. tgk le, masak pun simple2 je hehe tp yg simple ni la mkn sampai bertambah.. x cukup sepinggan, 2 pinggan :D

kuah pedas aka rasam dengan telur
ulam-ulaman

sambal belacan yg diblend sbb malas tumbuk nanti terpercik pulak hahaha

serta kurma daging dan ayam goreng.. mak aii.. simple ke lagu ni? hehe ni belum masuk kuih2 yg ditapau dr pasar ramadhan lagi. kuih yg tak kelihatan : roti jala, vadai, popia basah, bihun goreng. air pulak untuk first day puasa ada 5 jenis : cendol, soya cincau, tebu, teh bunga dan nescafe panas.. isk isk... mmg la tak simple langsung tp nak wat cemana, ada 5 org (kami berempat plus my SIL), 5 la jenisnya :p

3 comments:

haslina razali said...

weey meriahnya lauk wey...

blogresipi said...

Heheh..yg tak kelihatan tu dok kat mejasebelah ke? best2 semuanya.. rindu nak makan ulam byk2 tue... memang best :)

umiyumi said...

kak ina, simple camtu pun meriah gak ke hehehe

ijan : yg tak nampak tu sbb dah selamat dalam perut.. hehehe.. nak makan ulam mai la.. bole pilih nak ulam apa :D